up: 0,0 dagen


 

 
 
 
 
 

 
 

 
 
 
 


Rode beuk - "Fagus sylvatica 'Atropunicea' "
Rode beuk, Fagus sylvatica 'Atropunicea'  in Leiden
Plaats:
Leiden

Locatie:
Begraafplaats Groenesteeg

Provincie:
Zuid-Holland

Land:
Nederland

Kenmerk(en):
mooi, oud, dik

Ingevoerd door:
 Marcel van den Berg
  op 12-11-2012

Verborgen achter gebouwen staat op de oude begraafplaats Groenesteeg deze enorme rode beuk. Het is een zeldzaamheid in z'n soort, vooral door de lage vertakking op een hoogte van een meter of twee, boven de plaats waar de rode kroon op de onderstam is geënt.
Met de aanleg van de begraafplaats werd begonnen in 1827 op een bolwerk van de Leidse stadswal, in het verlengde van de Groenesteeg. In die aanlegperiode is ook de beuk geplant. De 'stichting tot instandhouding van de begraafplaats Groenesteeg te Leiden' ontfermd zich over het onderhoud van deze oase van rust. Stamomtrek op 1.30 m hoogte: 650 cm, hoogte is ongeveer 15 meter. Deze boom is de dikste rode beuk van Zuid Holland (volgens een artikel over deze boom van Frans Moens - bomenstichting). Zelf heb ik ook tot op heden geen dikkere rode beuk in Zuid Holland weten te vinden.

GPS Locatie: N 52 09.442, E 004 30.186

Openingstijden begraafplaats Groenesteeg
Zomertijd: dagelijks 9.00 uur tot 17.00 uur
Wintertijd: dagelijks 9.00 uur tot 16.00 uur


Vrij te bezichtigen !


FOTO ARCHIEF (klik op de plaatjes hieronder voor een vergroting):
Rode beuk, Fagus sylvatica 'Atropunicea'  in Leiden Rode beuk, Fagus sylvatica 'Atropunicea'  in Leiden Rode beuk, Fagus sylvatica 'Atropunicea'  in Leiden Rode beuk, Fagus sylvatica 'Atropunicea'  in Leiden Rode beuk, Fagus sylvatica 'Atropunicea'  in Leiden Rode beuk, Fagus sylvatica 'Atropunicea'  in Leiden Rode beuk, Fagus sylvatica 'Atropunicea'  in Leiden Rode beuk, Fagus sylvatica 'Atropunicea'  in Leiden Rode beuk, Fagus sylvatica 'Atropunicea'  in Leiden
Nieuwe foto toevoegen: