up: 0,0 dagen


 

 
 
 
 
 

 
 

 
 
 
 


Rode beuk - "Fagus sylvatica 'Purpurea'"
Rode beuk, Fagus sylvatica 'Purpurea' in Den Haag
Plaats:
Den Haag

Locatie:
Park Sorghvliet, Scheveningseweg 24a

Provincie:
Zuid-Holland

Land:
Nederland

Kenmerk(en):
mooi

Ingevoerd door:
 Marcel van den Berg
  op 14-9-2012

Sorghvliet is ongeveer 25 hectare groot en ademt nog steeds de sfeer uit van een eeuwenoud landgoed. Het gebied heeft een duidelijk stelsel van paden, zicht-assen en lanen. Er zijn overblijfselen van een voormalige tuinaanleg, zoals Versailles, te ontdekken in de vorm van bruggetjes en aarden wallen.
Er groeien meer dan tweehonderd soorten planten, waaronder een rijke stinzenflora die karakteristiek is voor de beplanting op oude landgoederen.
Stamomtrek van deze beuk op 1.30 m hoogte: 257 cm.

GPS locatie: N 52 05.454, E 004 17.424
De ingang van het park is te vinden op: N 52 05.572, E 004 17.397

Toegang:
Om het park te kunnen bezoeken, is een geldige toegangskaart nodig. Deze is verkrijgbaar bij de VVV op Spui 68 in Den Haag. Het betreft een jaarkaart geldig van januari tot en met december. De kaart dient op verzoek getoond te worden. Het park is dagelijks geopend van 9 tot 18 uur (1 april - 1 oktober) of van 9 tot 16 uur (1 oktober - 1 april). Het park is gesloten op nieuwjaarsdag, eerste Paasdag, eerste Pinksterdag en eerste Kerstdag.


Helaas is deze boom niet vrij te bezichtigen !


FOTO ARCHIEF (klik op de plaatjes hieronder voor een vergroting):
Rode beuk, Fagus sylvatica 'Purpurea' in Den Haag Rode beuk, Fagus sylvatica 'Purpurea' in Den Haag Rode beuk, Fagus sylvatica 'Purpurea' in Den Haag Rode beuk, Fagus sylvatica 'Purpurea' in Den Haag
Nieuwe foto toevoegen: