up: 0,0 dagen


 

 
 
 
 
 

 
 

 
 
 
 


Snoei notenboom (Juglans)

Klopt het dat je ivm het invriezen van de wonden een Juglans NOOIT in de winter mag snoeien????? Zijn er nog andere bomen waar dit ook voor geld?????

tarzanboomverzorging   (ingevoerd op 9-12-2003 om 15:17 uur)
  Op 6-8-2004 om 09:01 uur reageerde Marc
  Een notenboom word gesnoeid vlak na het afvallen van de noten en bladeren, omdat dan de sapstromen sterk verminderd zijn en de boom zich aan het klaar maken is voor de winter. Het afdekken van de wonden gebeurt met een buin, bordouw vloeistof dat eigenlijk gewoon een ontsmettingsmiddel is om schimmel en bacterie infecties te voorkomen. http://members.lycos.nl/DKG/vakartikels/1999/juglans_planten.htm#ziekteverschijnsel Op deze pagine kan je meer vinden over ziektes en bestrijden van de infectieziekten op notenbomen. MVG Marc
  Op 19-3-2004 om 10:35 uur reageerde Dirk Jan van den Berg
  Acer kan je beter ook niet snoeien in deze periode i.v.m. het bloeden
  Op 26-1-2004 om 19:00 uur reageerde Bas
  Als de boom eenmaal gaat 'lekken' kan je beter niks doen, en hopen dat het snel overgaat. Afdekken (met verf of plastic) werd vroeger wel gedaan, maar werkt meestal averechts. De wond blijft dan veel langer vochtig en schimmels zullen toeslaan. Het beste, voor zover ik weet, is de boom te snoeien als het blad volgroeid is (begin van de lente dus)... De boom kan dan alle energie in het groeiseizoen gebruiken om de wond zelf te verdrendelen (van binnen). Succes !
  Op 26-1-2004 om 14:28 uur reageerde Elkeps R.
  Wanneer kan je van een notenboom een tak snoeien en wat is er te doen tegen het 'lekken'. Moet de wond behandeld worden? Hoe en waarmee?
  Op 10-12-2003 om 20:54 uur reageerde BoomBasTik
  Ja, de ABC bomen, maar ik denk niet dat dat met vorst te maken heeft. Maar ik weet wel dat je een juglans (walnoot) beter ook niet in de winter moet snoeien.