up: 0,0 dagen


 

 
 
 
 
 

 
 

 
 
 
 


Lekkende Berkenboom

Ik heb een kleine week geleden een grote tak van mijn Berkenboom afgehaald. Sindsdien lekt hij al vele vele liters sap. Blijkt dat ik dat helemaal niet had mogen doen in deze tijd van het jaar. Maar goed ik kan het niet meer terugdraaien. Hoe gaat het nu verder met de boom? Kan ik nog wat doen?

Rob   (ingevoerd op 15-4-2013 om 13:00 uur)
  Op 25-10-2013 om 08:57 uur reageerde Rogier Vogelzang
  Berken bloeden inderdaad in het voorjaar. Dit komt door de sterke sapstroom die dan op gang komt. Een leuk geheugensteuntje bij welke boom je wel en niet in het voorjaar kunt snoeien is het ABC. Bijna alle bomen die met ABC beginnen (in het Latijn) bloeden in het voorjaar. (Berk = Betula pendula)
  Op 6-5-2013 om 10:41 uur reageerde Rob
  Antwoord op de vraag. Uiteindelijk werd het steeds minder en inmiddels is het lekken na zo'n 2 á 3 weken gestopt. Minstens twee emmers sap vol. Inmiddels beginnen de eerste blaadjes te komen ook aan het restant van de afgezaagde tak. Dus de boom lijkt er uiteindelijk toch geen nadelige gevolgen aan over te hebben gehouden. De emmers met het sap van de berk hebben we gewoon weer onder de boom leeg gegooid. Dan kan hij z'n eigen sap weer opdrinken. :-)