up: 0,0 dagen


 

 
 
 
 
 

 
 

 
 
 
 


HELP! Mijn lijsterbes...

Goedendag mijne dames en heren, Tot vorig jaar zag mijn Lijsterbes er geweldig uit, veel blad en bloesem, veel vruchten. Toen ik deze week eens goed keek bleek er veel minder blad en sommige takken bleken helemaal geen blad te dragen. Inspectie onderaan de bast leerde dat er een grote scheur aan de onderkant zat, met diverse insecten erin en kon ik de bast er zo aftrekken. Hebben jullie idee wat er met mijn tuintrots, plm. 9 meter hoog, aan de hand is? Ik zou het verlies van haar betreuren. Vriendelijke groeten en vast bedankt voor jullie antwoord.

Chris van Oudheusden   (ingevoerd op 15-6-2010 om 07:37 uur)
  Op 16-7-2010 om 14:21 uur reageerde justa van der wijngaart
  Ik heb helaas, helaas hetzelfde probleem scheuren in de bast en blad/ bloem en bes dat doodgaat. Zelfs een tak heeft helemaal geen blad gekregen dit voorjaar. De boom is ws, 30 jaar oud. Wat kan ik eraan doen??? Help!!
  Op 15-6-2010 om 07:43 uur reageerde Bas
  Hoi Chris, normaal gebeurt het wel vaker dat er stukken bast van een lijsterbes afvallen. En dan zitten er vaak insecten in. Maar als de boom minder groeit is dat wel degelijk een probleem. Weet je hoe oud de boom is? Een lijsterbes van 9 meter is volgens mij al erg oud?