up: 0,0 dagen


 

 
 
 
 
 

 
 

 
 
 
 


Lekkende fluweelboom

Beste mensen, Ik heb een fluweelboom,die sinds kort enorm aan het lekken is. Nu denk ik dat de buren,die hem niet zo leuk vinden en iets ingeslagen hebben al kan ik dat niet zien.Maar goed.Ik heb geprobeerd het dicht te smeren met as,maar dat zet weinig zoden aan de dijk. ER komt een flinke stroom plakkerig vocht uit ,hetgeen een waar lekkernij is voor wespen en vliegen. Dat is sowieso vervelend,maar kan de boom hieraan doodgaan.Als er veel opzit,is het een witte plakkerige substantie!.Enig idee wat ik hiermee moet/kan?

Angela   (ingevoerd op 3-9-2009 om 08:28 uur)
  Op 11-9-2009 om 10:56 uur reageerde Aad Vermeulen
  Hoi, ik heb ook een fluweelboom die te groot werd. Ik heb 'm daarom j.l. winter flink teruggesnoeid, alle takken zo'n 1,5 meter ingekort. Het gevolg was o.a. langs de stam en grotere takken donkere scheuren met daaruit lopende hars/vocht. Precies zoals Angela het omschrijft, een flinke stroom plakkerig vocht, hetgeen een ware lekkernij is voor wespen, vliegen en ook vlinders wat wel weer leuk is. Maar goed, ik denk dat de boom het snoeien niet echt leuk vond. Ik ben nu van plan om 'm 10 cm boven de grond af te zagen. Op een aantal sites wordt gesteld dat dit een goede manier van snoeien is voor een fluweelboom die te groot geworden is.
  Op 10-9-2009 om 19:46 uur reageerde Berte
  Hoi Angela, Even een vraagje voor jou. Vertoont de bast van die fluweelboom ook diepe scheuren die zwart verkleurd zijn en komt daar het plakkerige witte vocht uit? Ik ben namelijk ook op zoek naar wat er mis is met mijn boom. Ik vind dat het heel erg lijkt op kastanjeziekte als ik over de symptomen lees en de foto's zie, maar ik weet niet of deze familie daar gevoelig aan is. Ik vind er nergens niks over.