up: 0,0 dagen


 

 
 
 
 
 

 
 

 
 
 
 


Boswet

Mijn baas is voor een klus gevraagd in Bosschenhoofd(N-Br) om daar Eiken en Beuken te kappen. Het gaat om 120 bomen die staan in een groenstrook van ongeveer 150 meter lang en 15 meter breed. Dit zijn alle bomen die in de groenstrook staan!!! Sommige zijn erg mooi en hoog, maar de onderbeplanting willen ze hoger hebben (voornamelijk Taxus en Conniferen). De opdrachtgever heeft geen kapvergunning nodig, want het valt onder de boswet als zijnde bosdunning!!!!! Wie kan mij helpen, want het is zonde om dit te doen.

Harrie Stokzaag   (ingevoerd op 24-10-2005 om 13:08 uur)
  Op 26-1-2006 om 18:27 uur reageerde zaagje
  echt zonde van die bomen , maar als er een bepaalde hoeveelheid bomen moeten wijken om die onderbegroeiing hoger te krijgen , bodemedekkers heet dat denk ik , dan is dat niet anders
  Op 28-10-2005 om 10:33 uur reageerde Bas
  Hey Harrie, goede zaak om je daar voor hard te maken. Ik weet niet of het hier om monumentale bomen gaat, maar je zou sowieso even contact op kunnen nemen met de Bomenstichting. Monumentale bomen worden ZEKER beschermd. Maar als het er veel zijn, is dat eigenlijk ook al monumentaal. Buurtbewoners kunnen ook bezwaar aantekenen, maar daar zitten weer allerlei regeltjes aan vast (in dacht dat je in Arnhem binnen een straal van 1 km. moet wonen). Wie wil er nou coniferen (!) in z'n straat... In ieder geval veel succes, en tot snel ... (ik ga binnenkort in Eindhoven werken, en misschien wonen), dus dat zou wel eens een bezoekje kunnen worden!
  Op 24-10-2005 om 20:44 uur reageerde marcel
  inderdaad erg zonde en dat het zomaar kan die bomen zijn van onschatbare waarde. je hebt niet vermeld wie de opdrachtgever is maar ik ga er vanuit dat het de gemeente betreft. je hebt een website van ivn afdeling brabant die zou je kunnen inschakelen. er zijn daar altijd wel personen die dit willen voorkomen . mischien kun je de gemeente op andere gedachten brengen door contact met ze op te nemen vraag naar de verantwoordelijke ambtenaar of dien bezwaar in. succes groet marcel.