up: 0,0 dagen


 

 
 
 
 
 

 
 

 
 
 
 


Val van bladeren

Ligt het aan mij, of is dit jaar de winter extreem laat? Ik zie overal bomen die nog ( gedeeltelijk ) in het blad zitten. Veel berken hebben nog wat loof, eiken ( vooral moeraseiken ) hebben bijna nog hun volledige kroon. Vlak bij mijn huis staat zelfs nog een amberboom met groene blaadjes, die zouden nou toch onderhand wel verkleurd moeten zijn. Het is nu toch al een tijdje december. Is dit wel normaal?

Niels   (ingevoerd op 8-12-2004 om 17:56 uur)
  Op 22-12-2004 om 14:24 uur reageerde Herbert
  al een paar jaar hou ik in de gaten wanneer echt alle blad gevallen is. Jarenlang wisten bepaalde bomen hun bladeren te behouden, maar in de laatste week van november was toch echt wel alles kaal. Tot vorig jaar. Vorig jaar was het een week later, zo rond 10 december was echt alles kaal. En dit jaar lijkt het inderdaad weer later; bij mij in de straat staan elzen die nu nog in blad zitten. Het verantdert dus inderdaad.
  Op 16-12-2004 om 17:32 uur reageerde Tarzan boomverzorging
  tja de wereld is raar maar ik geloof dat het altijd al geweest is dat een boom veel dynamischer is als je denkt. Een boom heeft geen kalender en horloge. Al de processen worden aangestuurd door het weer! Als het weer dus niet reden geeft aan de boomm omzijn bladen te laten vallen doet de boom dit niet. Ik heb een beuk die van de zomer zijnblad allemaal heeft laten vallen want hij vond het veel te droog!!! in de herfst toen het begon te regenen zag deze opeens weer reden genoeg omblaadjes te gaan aanmaken. Toenbegonhet te vriezen en heeft hui deze halfwas blaadjs weer afgestoten! en gisteren met een winterzonnetje op een takje van een eik. zwollen opeens de bladknoppenop alsof het al voorjaar was!!!