up: 0,0 dagen


 

 
 
 
 
 

 
 

 
 
 
 


Wat vind jij de mooiste boom?

Wat vind jij de mooiste boom?

joel mellenberg   (ingevoerd op 29-11-2004 om 12:14 uur)
  Op 2-4-2006 om 19:05 uur reageerde eikenhouten vlonder
  ja ehm , welke boom is nou mooi , ik vindt bomen die heel veel blad groen hebben mooi , maar sommige tropsche bomen zijn ook mooi
  Op 20-4-2005 om 02:30 uur reageerde Takkenwijf & the Dude
  Om in te klimmen een dikke vette oude Beuk of Eik min.80- 200jr oud. Of niet tarzan?, denk maar aan die in het park in Velp Qua aanzicht gaat takkenwijf voor een Sofora japonica (pendula);honingboom; en een Ceder mits de juiste omvang ( sice does matter! ) The Dude z'n voorkeur gaat uit naar een Fagus sylvatica purpurea pendula (rode treurbeuk)en qua cultuurvorm toch echt wel die gigantische oude (kapot gegroeide) knot wilgen
  Op 30-3-2005 om 20:50 uur reageerde Regina
  Kom ik ook vrij laat aan... Zelf vind ik iedere boom zijn schoonheid hebben. Zo staat er hier in Terborg een beuk die mooi is van lelijkheid. Bomen met een verhaal of een "uitstraling" vind ik het mooist...
  Op 8-1-2005 om 12:12 uur reageerde marcel
  de beuk vindt ik de allermooiste boom mooi,statig en hoog,gladde bast en kaarsrechte stam vooral mooi in parken op landgoederen lanen en bij oude boerderijen.
  Op 2-1-2005 om 20:02 uur reageerde ŠnuhhTje
  hgalloww mensuhh kvin de plataan het mooiste kheb er ook een in mijn tuiwn staan soon hele grote heel mooi. en nog wat mensuhh niej soiw serieus prate hr wel een biutjuhh msn taal gebruike gabbers! later...
  Op 16-12-2004 om 17:26 uur reageerde Tarzan boomverzorging
  niet zozeer de soort alswel de ouderdom en de afmetingen zijn van belang ik houd van hele oude grote knoestige bomen met zware horizontale takken. Meestal zijn het eiken die zich na jaaaren zo kunnen ontwikkelen. aan de andere kant houd ik heel erg van fijne kleine blaadjes met veel frutseltjes alsof het een soort kantwerkje is. De Japanse Esdoorn heeft dit wel een beetje, maar ook de cristusdoorn heeft hele fijne (schijn) blaadjes.
  Op 8-12-2004 om 05:17 uur reageerde menno
  yep, moet toch ook toegeven dat de tamme kastanje de winnaar is. verder ben ik ook zeer gecharmeerd van de walnoot; mooi blad, schitterend hout en de noten zijn heel best te vreten!
  Op 6-12-2004 om 17:22 uur reageerde BoomBasTik
  Mijn favoriet boom is toch echt de Tamme Kastanje (Castanea Sativa). Officieel ook een exoot, maar sinds de romeinen al in Nederland, dus dan tel ik 'm gewoon als inlandse soort! Maar deze boom heeft echt alles. Statig, kan behoorlijk oud worden in Nederland, heeft een mooie bloeiwijze (zeker niet te overdreven) en heerlijke vruchten. Ik moet ook toegeven dat ik de Toverhazelaar erg mooi vind, maar dat is dan weer geen boom, dus die telt niet.
  Op 6-12-2004 om 13:49 uur reageerde Niels
  Ik zou deze graag in catagoriŽn plaatsen omdat de mooiste bomen niet of amper in Nederland voorkomen. - Mooiste inheemse boom: Witte abeel - Mooiste straat / parkboom: De Fraxinus angustifolia; smalbladige es ( Heeft hele fijne blaadjes die in bollen aan de boom hangen. Vanop een afstand lijkt het wel stof. Heeft in de verte wel iets weg van een schietwilg. Verkleurt purperrood in het najaar ) De moerascipres en de de metasequoia vind ik ook heel erg mooie straatbomen. - Mooiste exoot: Toen ik op vakantie was in TsjechiŽ, ben ik in de stad Decin geweest. In de kasteelhof stond een prachtige, ruim 30 meter breed uitgegroeide varenbeuk. Deze had bijna horizontale takken. Echt een schoonheid.
  Op 30-11-2004 om 08:44 uur reageerde Diederik
  Voor mij is dat de kastanje, omdat ie van die mooie bloemen heeft. PErsoonlijk hou ik het meest van de rooie paardekastanje.