up: 0,0 dagen


 

 
 
 
 
 

 
 

 
 
 
 


Welke boom ?

Beste Boomliefhebbers, ik heb een boom voor mijn huis en zou graag weten wat voor boom is. Het is een beetje een rommelmaker maar ja. De hele winter door laat hij takken vallen en nu (zomer) wordt alles dat onder de boom staat bedekt onder een doorzichtige vette plaklaag. Is dit genoeg info voor u om op te maken wat voor boom het is ?

Joze Soetering   (ingevoerd op 20-7-2004 om 13:04 uur)
  Op 17-8-2004 om 22:12 uur reageerde tarzanboomverzorging
  Om echt met zekerheid te zeggen wat het voor boom is moeten we weten wat voor vorm het blad heeft, de vorm van de boom zelf en hoe de stam van de boom eruit ziet (de schors). Wist je dat oorwormen veel betere luizenbestrijders zijn dan lieveheersbeestjes! oorwormen kun je gemakkelijk in je boom krijgen door; een stenen bloempotje te vullen met een beetje stro of houtwol. sluit de bovenzijde af met een stukje (kippen) gaas, haal door het kleine gaatje onderin de pot een (ijzer) draadje buig deze om twee kruisende draadjes van het gaas en steek deze terug door het kleine gaatje. aan het uitstekende suk (ijzer) draad kun je de pot(ten) ondersteboven (dus met de grote opening naar beneden ) in de boom hangen. Oorwormen wonen graag in deze potjes dus hang er maar meerdere op in je boom !
  Op 20-7-2004 om 13:05 uur reageerde Bas
  Hoi Joze, ik las jouw berichtje en ik dacht meteen aan een linde. Die heeft vaak erg veel last van luizen (die de doorzichtige vette plaklaag veroorzaken), maar het kan ook een esdoorn zijn. Als de boom helikoptertjes heeft, is het een esdoorn en anders een linde (de linde heeft hartvormig blad en kleine ronde vruchtjes met een schutblaadje erboven). Het is overigens wel erg met de luizen dit jaar (door het vochtige weer), maar het kan voor de boom geen kwaad. Als de boom nog niet al te groot is, kun je lieveheerstbeestje uitzetten. Dat scheelt aanzienelijk, want lieveheerstbeestjes eten luizen, maar als ik zo lees (dat het een rommelmaker is), zal het wel een flinke boom zijn. Hopelijk heb je wat aan mijn antwoord.