up: 0,0 dagen


 

 
 
 
 
 

 
 

 
 
 
 


snelgroeiende, schaduwrijke boom

Onze woning heeft aan de zuidkant grote glaspartijen waardoor het in de zomer zeer warm kan worden binnen. We dachten er aan om in de tuin een boom te planten die met zijn schaduw de temeratuur binnen zou kunnen helpen reguleren. Om snel effect te hebben moet het natuurlijk wel liefst een snelgroeier zijn. Heeft iemand advies ? Alvast hartelijk dank ! Peter

Peter Martens   (ingevoerd op 29-4-2004 om 19:59 uur)
  Op 17-5-2004 om 21:26 uur reageerde Tarzanboomverzorging
  Misschien is een dak (plataan of linde) ook wel heel interresant. Als je de takken ondersteund kun je binnen een paar jaar een laag zonnescherm kweken die heerlijk veel zon weg neemt en niet te hoog wordt. Zo.n tot dak gesnoeide boom moet wel jaarlijks goed verzorgd worden. En informeer even of de luis-druk bij de linde en de fijne naaldjes onderaan de plataanbladeren geen probleem gaan geven als je er onder zit. Misschien dat Bas en Harrie hier wat over kunnen zeggen.
  Op 5-5-2004 om 22:54 uur reageerde Bas
  En dan komt Harrie hoogstpersoonlijk met z'n stokzaag om de boom te snoeien !! Dat is namelijk op latere leektijd een lastig karwij. Als je een boom voor langere tijd wilt neerzetten is een Italiaanse populier géén goed idee. Misschien een (treur-)wilg of een (gewone) esdoorn (sommige soorten esdoorns hebben wel last van luis). Succes.
  Op 30-4-2004 om 00:51 uur reageerde Harrie Stokzaag
  Italiaanse Populier. Groeit in ieder geval snel en wordt twintig meter hoog. Tip zet hem wel wat verder van je huis.