up: 0,0 dagen


 

 
 
 
 
 

 
 

 
 
 
 


ACTIE! Een nieuwe boom voor John!

Ik heb helaas vorige week de paardenkastanje weg moeten halen waar ik al eerder een vraag over had gesteld in het forum zie ; "zadelzwammen in paardenkastanje" . Helaas weer tegen een hoop onbegrip aangelopen van het publiek; "inderdaad ja het is heel zonde van zo'n mooie boom!". Toch ben ik erg blij dat ik het gedaan heb. De aantasting aan de stamvoet was echt heel erg . Je kon goed zien op de zaagsnede dat de boom vaak heeft geprobeerd de schimmel (zadelzwam) tegen te houden maar dat deze schimmel elke keer weer door de afgrendelijng is gebroken. Resultaat. Nouwelijks nog restwanddikte dus een boom die elk moment kon omwaaien. Maar WAAR HET NU EIGENLIJK OM GAAT! John wil graag een nieuwe boom planten op de oude plek (tussen de hooiberg, de stal en het erfpad) hij is nogal huiverig voor een nieuwe kastanje i.v.m. de mysterieuze epedimie in witbloeiende paardenkastanjes die vooral in Noord-Holland opgang doet (zie blad kring praktizerend Boomverzorgers). Alleen wat voor soort boom zou een mooie vervanger zijn. gedacht wordt aan een rode beuk of een notenboom. Maar wie ideeen heeft voor een andere soort die mooi zou staan op dat plekje in de kleipolder dan hoor ik het graag.

tarzanboomverzorging   (ingevoerd op 27-1-2004 om 22:09 uur)
  Op 11-4-2004 om 22:51 uur reageerde BoomBasTik
  Minder natuurwaarde dus. Maar welke 'mystrieuze' ziekte heeft de witte dan? Of bedoel je die plaag van mineermotjes, die afgelopen jaar heeft gewoekerd in de paardekastanjes (en oprukt naar het noorden). Volgens mij maakt het die motjes namelijk niet uit of de bloem rood of wit is, hoor !!
  Op 9-4-2004 om 21:49 uur reageerde tarzanboomverzorging
  John heeft gekozen voor een roodbloeiende paardekastanje geworden. Kastanje uit nostalgie en roodbloeiend omdat deze geen last van de mysterieuze ziekte heeft.
  Op 15-2-2004 om 22:38 uur reageerde Bas
  Ik zou voor zo'n notenboom (Juglans Regia) gaan. Die is lekker beheersbaar, niet al te groot en als je 'm goed snoeit (en vooral in de goede periode) dan kan het een mooie boom worden. Aangezien dat snoeien wel goed zit, zou ik voor de Juglans gaan, Frans !!!